Velkommen!

Velkommen til min blog, håber du vil nyde lidt hyggelig læsning, eller måske står der nogle ting som interessere dig.
Se dig omkring, måske er der ren faktisk noget interessant du kan bruge eller hvor du også vil fortælle om dine erfaringer?

tirsdag den 21. januar 2020

Den kliche-fyldte karakter

Kære alle sammenJeg håber I alle har haft en god start på julen. Nu er december her endelig og jeg syntes tiden flyver af sted! Vi skal selv til julefrokost på lørdag. :)
I får dette indlæg en dag i forvejen - for i morgen er vi på farten hele dagen.

Lad os dykke lidt mere ned i hvilke kliche-fyldte karakterer man kan møde...Eller oprette selv.

Først: Sidens regler!
Men inden vi dykker helt ned i det, vil jeg blot lave en sidenote om at tjekke hjemmesidens regler, og måske et par af sidens andre karakterer, for at tjekke hvilken slags karakterer folk leger med. Ikke fordi man skal lege med de samme slags: Jo mere variation, jo sjovere er det ofte også!
Men mere for at sikre man ikke skaber en OP karakter, på en hjemmeside hvor alle andre blot leger hr. og fru. hverdag. Den slags karakterer kommer hurtigt til at stikke ud af mængden, admins kan hurtigt blive liiiidt for opmærksom på den og måske undgår andre en, fordi de ikke ønsker nogen der spiller guddommelig stærk og legendarisk, når alle andre er (så at sige) helt normale.

Er du i tvivl om lige præcis din ide til en helteskikkelse (eller skurk) kunne være god på siden, så kontakt altid admins og snak med dem om ideen! :)
Dette kommer selvfølgelig i forlængelse af, at nogle folk gerne vil spille overstærke karakterer, der på en eller anden måde er udvalgte til deres rolle. Måske overgod, eller kaosfyldt. Måske (ahem, altid) inspireret af en eller anden serie, film eller spil vedkommende har set. Og hvem vil ikke gerne spille sådan en vigtig person?Problemet med vores hjemmesider er blot, at alle gerne vil være specielle! Men ikke alle kan være mr. superhelt, uden at det skaber kaos...Eller uden at der mangler nogen at redde til sidst! Så man må som regel være tilfreds med det næst-bedste. En lidt mere normal, men selvfølgelig ens egen specielle karakter! ;)

Husk også at de fleste jo gerne vil spille en stærk karakter...Og det skal der også være plads til, så længe den ikke er guddommelig stærk. Men en karakter, der også har svagheder og mangler, er langt sjovere!

God vs. ond karakter:
Der er en anden kliche jeg møder ret ofte. Enten er en karakter SÅ god, at vedkommende aldrig har været ude fra en dør eller ved hvordan den skal snakke med nogen som helst. Eller også er karakteren SÅ ond, med en SÅ ulykkelig barndom, at vedkommende er helt ødelagt og kaotisk, som ALDRIG (understreg det dramatiske her) kan reddes og blive normal igen!

Det kommer selvfølgelig af, at man ikke vil spille hr. og fru. hverdag - vi vil alle gerne spille en, der er lidt anderledes end vores egen (måske til tider kedelig) hverdag. Rollespil er for at spille roller: Så selvfølgelig laver man en karakter, der er lidt til den ene eller anden side, uanset om det virker 100% realistisk i længden. For selvfølgelig er ens karakter påvirket af sin barndom og oplevelser. Af den race vedkommende er etc.
Det er der ikke nødvendigvis noget galt i. Men der er ofte en trend på visse hjemmesider (siger jeg, uden at have været på sygt mange andre sider end min egen...Okay, så på de hjemmesider JEG er på) om f.eks. at lave mr. misforstået. Det er sjovt nok i starten og giver karakteren nok i bagagen, at der er masser af spil at sætte i gang eller tage fat på, (Modsat mrs. god, hvor man kan gribe lidt i luften for at finde noget en gang imellem). Men når man som administrator godkender karakter nr. 357 med den samme baggrundshistorie (groft sagt) bliver man en anelse træt. Sure, sure...de 357 kan sidde i en rundkreds og snakke om hvordan deres forældre var de værste og hvordan verden aldrig greb dem - for de har tit oplevet noget af det samme, og de er tit endt ud på samme måde. (Selvfølgelig uden at være helt ens, personlighed, spillestil m.m. gør jo sine forskelle). Og man kan, hvis man er en af de få karakterer der har haft en normal opvækst, overveje hvor mange dårlige forældre der eksisterer i verden...

Igen. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Og tit er det bare noget at starte ud på, som karakteren ofte bliver mere påvirket af sin nutid, som ens spil begynder at tage fart!
Jeg har også selv en af disse misforståede og kaotiske karakterer.
Men derfor kan det være godt at give det lidt veksling en gang imellem. Hvis man føler sin karakter virkelig er en af disse typiske onde og misforståede typer, skal man endelig bare lave den! Men giv den nogle tvist. Måske har alt ikke kun været dårligt? Måske er karakteren en mønsterbryder?
Jo mere en karakter både har sine styrker og svagheder, jo sjovere er de! Ingen er perfekt - og det er ens karakter heller ikke. Laver de en fejl, selv om de anser sig selv som perfekte? Bum, det er der spil i, for så kan man gå og være snusfornærmet eller direkte sur!
Det er til tider disse små særheder (og ikke den snart standardiserede baggrundshistorie), der gør en karakter rigtig sjov - og ganske forskellig fra hinanden! :)

Gode råd:
Vil du undgå standarden, men har svært ved at tænke ud over den? Fortvivl ikke! Der er mange måder at gøre sin karakter lidt mere sin egen på.
Her er blot et par hurtige ideer til det.

- Lister. Der findes et utal af lange lister, som indeholder spørgsmål eller ting man kan finde på til sin karakter. Måske kan man ikke svare på det hele (og måske er det hele ikke relevant for en), men det kan give en lidt inspiration til hvad en karakter også kan indeholde. Alt fra deres store oplevelser i livet, til deres små særheder og hverdagsting.
- Spil dig til det. Som nævnt tidligere, kan den lidt standardiserede karakteropbygning blot være et springbræt: Sådan har jeg det lidt selv. Det er først når jeg begynder at spille med karakteren, at den rigtig åbner sig op for mig. Og som jeg finder på flere og flere ting til den, retter jeg min karakterbeskrivelse til. Før eller siden har man en unik lille perle!
- Læs andres profiler. Jeg har selv svært ved dette - jeg ender med at tage specifikke ideer fra deres karakterer. Men for nogen kan det være en god inspiration. Måske opdager man også at nogen har ledige pladser for familie eller bestemte roller i deres baggrundshistorie - og måske DU kan fylde den rolle? Så har du allerede noget at gå efter der. Hvis man er ny eller bare ikke god til baggrundhistorier og den slags, er det også lidt en genvej til en hurtigere og nemmere karakterbeskrivelse. For tit skal den bare lige rettes til, så den passer ind i den familie/rolle man er en del af, og som tit er mere eller mindre beskrevet i forvejen!
- Spørg om råd. Man skal være lidt modig, for at turde kaste en ikke-færdig karakter ud og bede om feedback. Men har man modet til det, kan det også være en mulighed. Om ikke andet, hvis de specifikke ideer ikke kan bruges, kan det være de inspirerer en. Folk er fuld af ideer!

Det er op til ens specifikke spillestil, om hvad man kan lide at spille som. Nogen spiller kun mandelige karakterer, andre kun kvinder. Nogen spiller onde, nogen spiller gode. I min erfaring kommer det tit an på ens egen personlighed (som der uden tvivl vil være noget af i karakteren, på den ene eller anden måde).
Hvis man er lidt erfaren, eller kan lide en udfordring, så prøv noget nyt! Jeg spillede altid disse misforståede og kaotiske mænd - og så kastede jeg mig ud i f.eks. en uskyldig ung kvinde...Det var noget helt andet end jeg var van til, men det gjorde det faktisk også rigtig sjovt! Og derfra oprettede jeg flere personer, hvis moral eller historie var mere en blanding af ting og sager - dem elsker jeg også at spille. De fleste karakterer er sjove på deres egen måde.
Er man helt åben, kan man også kaste terninger: Giv hvert tal en betydning og kast! DET vil give en mærkværdig karakter...Men pas på. Måske kan du ikke rigtig spille den, hvis den bliver for sær!
Husk det også er okay at oprette en karakter og finde ud af den ikke var så god alligevel...Så er det tilbage til tegnebrættet. :)

God fornøjelse!

Har du nogle gode tips til hvordan du opretter karakterer? Er der en trend/en standard du hele tiden møder?
Glædelig jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar