Velkommen!

Velkommen til min blog, håber du vil nyde lidt hyggelig læsning, eller måske står der nogle ting som interessere dig.
Se dig omkring, måske er der ren faktisk noget interessant du kan bruge eller hvor du også vil fortælle om dine erfaringer?

tirsdag den 21. januar 2020

Hold højtider på din hjemmeside!

Hej alle sammen! Beklager den ene dags forsinkelse. Der er ingen ende på dette hårde efterår, så på det sidste har jeg ikke haft det så godt. Så lad os snakke om noget hyggeligt! :)


Højtider - yes!
Mange elsker at fejre højtider. Selv fejrer vi altid halloween og jul på en eller anden måde, men der er også hjemmesider der inkluderer andre højtider. Jeg tror jeg hørte om nogen, der også fejrede påske med deres egen version af "find æg"- legen.
Hvis ens brugere virker åbne for det, er det helt klart en god ide. Det viser at hjemmesiden er aktiv, det giver noget ekstra at hygge om og have et fællesskab omkring.

In-game vs. off-game
En ting er at beslutte man vil holde en bestemt højtid. Men hvordan skal man gøre det? Det kan være et svært spørgsmål og er afhængig af hvad man kan: Hvad man selv kan og hvad man kan få andres hjælp med.
Off-game kan man pynte sin hjemmeside op. Der findes forskellige koder, man kan putte ind, og som kan give alt muligt. En edderkop der glider ned af sit spind samtidig med man scroller, julelys der blinker, sne der falder, musens pil i forskellige og nye former...Og meget mere!
Det svære er især hvis man ikke kan finde ud af koder selv: På Danskforum er mine koder forsvundet. Og de tråde, jeg plejer at få hjælp fra, forældet. Så desværre er der ikke rigtig mere pynt jeg kan bruge. Til stor sorg for mine brugere, der virkelig elsker det!
Off-game kan man også lave aktiviteter. Især til jul, fordi det varer en hel måned, finder vi tit på lidt af hvert. Da vi engang havde en administrator, der virkelig kunne finde ud af koder, lavede han en julekalender til os. Men ellers har vi prøvet diverse, såsom en musik-tråd, historie-tråd hvor alle skiftes til at skrive noget, en nisseleg hvor det gjaldt om at finde nisser gemt rundt omkring på siden m.m.
(Julen er ret stor på min hjemmeside, så det er mest den højtid vi har brugt energi på. Men der findes også aktiviteter for andre højtider!)

In-game er det lidt noget andet. Som forklaret før er julen stor for os - så selvfølgelig vil folk gerne have muligheden for at hygge om det i deres spil også. Derfor tog vi, administrators, og skabte noget baggrundshistorie til det. Vi adapterede "Yule" og skabte en baggrundshistorie der forklarede hvorfor vi havde det. Samme princip med f.eks. halloween. Historierne til det passer in-game til vores verden og vores guder, men uden at ændre højtiderne SÅ meget, at folk mister det de så godt kan lide omkring det. Det er tit folk laver baller in-game, som folk kan mødes i og spille omkring. En fest, med hygge, gaver, god mad og måske en dans og et kys!
Eller...Hvis man er helt alene...Hader man måske højtiderne? Oh ja, der er spil i det hele!
Mærk efterJa, mærk efter! Mærk efter hvad dine brugere kan lide. Glæder de sig allerede i starten af november, på at det skal blive jul? Så bliver du ekstra værdsat som administrator, ved at forberede en lille ting til dem! Er de glade for halloween, påske eller en anden højtid? Så prøv dem af! Men lad være med at kvæle dem i det. In-game er det vigtigt de kan vælge om de gider spille med på det eller ej. Og off-game er der også folk, der er lidt træt af bestemte højtider. Det betyder ikke hele siden skal være kedelig, bare fordi en eller to personer ikke kan lide det: Men blot sørg for aktiviteterne er nogle folk selv kan vælge at deltage i. Selvfølgelig, pynt og den slags kan de ikke helt undgå. Men hvis det f.eks. handler om jul, så giv dem den fornøjelse at der FØRST pyntes op d. 1 december. (Jeg har en mand der er træt af jul. Jo længere jeg kan vente til d. 1 december, jo mere okay er han omkring det. Det virker på en måde også fair nok, gør det ikke?)
Og der er også et religions-spørgsmål omkring det: På min side er religion ikke rigtig et emne vi diskuterer. Men der er folk der ikke holder jul. Så at holde det hele på et niveau, hvor folk selv kan vælge det lidt fra og til, vil også hjælpe hvad det angår. Men jeg kan fortrøste jer med, at religion endnu aldrig har været et problem jeg har hørt om! :)

Hvis dine brugere virker lidt ligeglade med det, er der ingen grund til at bruge en masse energi på det. Måske sæt en enkelt pynteting op eller to, måske afprøv en lille aktivitet, se om der er lidt interesse: Men er folk ligeglade eller generelt negativt stemt over for det, er der ingen grund til at køre rundt i det. Medmindre I som administrators siger "sådan her gør vi altså!"Ikke at jeg nogensinde har oplevet det selv, hvad angår en flok brugere der hader højtider. Tværtimod. Men måske findes det et sted derude! :)
Spørg også gerne efter deres ønsker og ideer: Lav en tråd og spørg om de kan lide højtiderne, om de gerne vil holde dem på en eller anden måde, og om de har ideer til hvordan.
Hvordan holder man højtider på jeres sider? Hvilke højtider holder I? Hvad laver I af aktiviteter, når I holder højtider? :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar