Velkommen!

Velkommen til min blog, håber du vil nyde lidt hyggelig læsning, eller måske står der nogle ting som interessere dig.
Se dig omkring, måske er der ren faktisk noget interessant du kan bruge eller hvor du også vil fortælle om dine erfaringer?

tirsdag den 21. januar 2020

Hvor mange tråde?

Tråde, emner...Jeg syntes tråde lød bedre til en overskrift, men som I nok har opdaget, er jeg selv van til at kalde det emner.

Så hvor mange skal man have af dem, for at føle man er godt i gang? Ikke for få til at gå helt død, ikke for mange til at stresse sig selv? Svaret er simpelt. Det er individuelt.

Lad os dykke lidt ned i det alligevel! :)
Mange tråde:
Hvis man er helt ny til at spille, og meget ivrig, vil man nok oprette så mange emner som man overhoved kan. Det er helt fint. Man skal jo ind i fællesskabet og man skal have bygget sin karakter op. Man skal finde ud af hvilke emnepartnere man spiller rigtig godt med, og hvilke man ikke gør. (Det er også individuelt, og ikke altid afhængig af om andre nødvendigvis er gode eller dårlige spillere i sig selv)
Man skal have gang i nogle relationer, som man så kan spille videre på bagefter. Desuden går et par emner næsten altid døde. Det er IKKE nødvendigvis ens egen skyld! Oh...Jeg har set og hørt så mange usikre spillere, der slår sig i hovedet, fordi de ikke får svar med det samme. Eller nogensinde. Jeg kan også selv finde på det stadigvæk - at slå mig i hovedet med min usikkerhed, altså.
Men ofte skyldes det at vedkommende har travlt, eller at et andet emne eller to siger vedkommende lidt mere. Igen, det betyder ikke nødvendigvis jeres emne er dårligt: Men der findes enkelte emner, der udvikler og arbejder med ens karakter på en bestemt måde. Og de emner vil altid vinde. Bare rolig, hvis du ikke har oplevet det endnu, vil du også en dag sidde og tænke: "Oh...Dette emne er det bedste i verden. Men jeg burde besvare de tre her først, for de har ventet i længst tid..."
Det er helt naturligt. Tag det ikke personligt. Vi er her for at have det sjovt! :)
Det skal også siges det omvendte eksisterer: Nogle emner kræver mere af en, selv om de er helt igennem fantastiske! Og derfor bliver de måske gemt til en dag, hvor man føler man har mere tid og kreativitet til at give det det gode svar som det fortjener! :)
Faldgruben:
Så der er alligevel et par gode ting ved at have mange emner! Hvor er det farlige i det?
Overordnet set kan det virke en smule stressende. "Nu skal jeg nå det, og det, og det...Og jeg lovede også at svare på dette..."
- Travlhed. Uanset om man arbejder eller studerer, er der perioder hvor man næsten ikke har tid til andet end netop det. Derfor bliver ens (nu mange) emner gemt (eller glemt) i længere tid. Det kan virke næsten uoverskueligt for nogen, når man så skal i gang med at besvare dem bagefter. Plus der er mange folk der nu har siddet og ventet på en! (Fraværsbeskeder er altid en god ting, så ved folk hvorfor man pludselig forsvinder eller er langsom i en periode)- Uoverskuelighed. De første par dage går det måske godt, men der findes folk der måske ikke kan overskue så mange emner. Hvis man ikke har et system til at huske ens emner, og hvor de er gemt på hjemmesiden, er det nemt at glemme dem. Eller måske roder man pludselig lidt rundt i historierne? (De fleste hjemmesider har en funktion, der kan hjælpe en med at overskue sine emner)


Få tråde:
Få tråde er nemt at overskue. Måske har man kun et emne, måske en 3-4 stykker. Ikke mere. Nok til at man har gang i sit eget spil, eller spiller med en man har lovet et emne. Men ikke så meget, at man føler det uoverskueligt eller stressende at nå dem alle sammen, når man endelig sætter sig med dem.

Faldgruben:
- Ens spil kan risikere at gå i stå. Det er ikke sikkert det sker, men har man kun få emner (og måske lige så meget om man kun har dem med de samme emnepartnere), kan ens spil - eller mere ens karakter - pludselig mangle nye input. Ligesom i det virkelige liv har ens karakter behov for at gå ud og møde nye personer: Få nye ideer eller nye plot, som man kan involvere sig selv og sine emnepartnere i. Ellers ved man til sidst alt om hinanden og har prøvet næsten alt, så man føler det er svært at emne videre med personen...For hvad mere skal der ske mellem de to karakterer?
Eller måske går ens emner døde og så er man lige langt.


Intet er sikkert!Det kan selvfølgelig veksle. Nogle perioder har man lyst til at spille meget, så der opretter man måske mange emner. Andre tidspunkter ved man, at man har travlt, så man holder sig til få. Det er en balance man må finde med sig selv.
Det afhænger selvfølgelig også af, om man kan lide at skrive korte eller lange indlæg. Det tager længere tid at sætte sig og skrive lange indlæg, så derfor kan mange emner pludselig virke mere uoverskuelige, end hvis man f.eks. kun skrev 5 linjer.
Sidst, men ikke mindst, er det også afhængig af ens karakterer: Hvis man kun har en karakter, kan det være nemmere at nå alle sine emner, end hvis man har flere. Ganske enkelt fordi de færreste orker 10 emner pr. karakter (specielt ikke dem, der nemt har 10 eller flere karakterer på hjemmesiden). Flere karakterer er derfor ikke nødvendigvis det bedste, hvis man alligevel ikke har tid eller mulighed for at fordybe dem i spillet. Det er begrænset hvor "levende" de kan blive, hvis man kun har et emne på hver hele tiden.

Hvad foretrækker I: Mange eller få emner? Eller er det også en balance I finder med jer selv? Har jeg glemt noget - eller har I andre positive/negative sider ved henholdsvis mange eller få emner?
Tak for nu!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar