Velkommen!

Velkommen til min blog, håber du vil nyde lidt hyggelig læsning, eller måske står der nogle ting som interessere dig.
Se dig omkring, måske er der ren faktisk noget interessant du kan bruge eller hvor du også vil fortælle om dine erfaringer?

tirsdag den 21. januar 2020

How to: Skriv en profil

Hvis vi bygger videre på "how to..." serien.Sidst så vi på hvordan man finder en hjemmeside. Det er ikke altid nemt. Men du fandt en, som du gerne vil deltage på, så...Hvad nu?

Opbyg din karakterNu skal du skabe din egen karakter! Det bliver den person, igennem hvilken du oplever hele verdenen med. Den du møder andre karakterer med. Den, med hvilken du oplever medgang og modgang. Så det er vigtigt at lave en karakter du føler for eller kan forestille dig. Inspiration kan være mere end nyttigt her - læs evt. mit tidligere blodindlæg om inspiration.
Men før du kaster dig hovedkluns ud i det og opfinder din næste Gud, der styrer hele verden og alle der bor der...Så er der nogle ting du måske bør være opmærksom på.
Der er forskellige platforme at oprette sin hjemmeside på. (F.eks. Danskforum, Proboard m.fl.). Og alle hjemmesider modtager nye brugere på forskellige måder. Jeg har størst erfaring med danskforum, en smule erfaring med proboard og så godt som ingen erfaring med andre platforme. Derfor kan jeg kun tale ud fra mine egne erfaringer:
Især for danskforum er det normalt, at du bliver opkrævet nogle starts-oplysninger. Ikke bare om din karakters navn, din mail og et kodeord. Men tit også en bid baggrundshistorie, en evne/magi, din karakters race eller andet. Lad det IKKE intimidere dig! De fleste hjemmesider forventer IKKE du allerede har en karakter, som du bare kan skrive ind. Da du skal udfylde disse ting, kan du nøjes med at skrive "kommer" eller lignende. Administrators ved godt at du lige skal ind, tjekke alle tingene ud, og finde ud af hvem din karakter skal være. Intet problem der.
Danskforum er lidt upraktisk på visse områder - måske især hvad dette angår - og jeg er pt. ikke i stand til at sige om man selv kan redigere om noget skal udfyldes, når folk opretter sig. Jeg husker det som om man kan redigere i det, men jeg husker ikke hvordan. Især ikke efter danskforum opdaterede deres administrator-side....Anyway. Sidespor!
Forskellige sider, forskellige reglerDet er altid en god ide at tjekke din velkomstbesked og dernæst at læse sidens regler. Velkomstbeskeden giver tit nogle fingerpeg til at komme godt i gang, eller fortæller om nogle forventninger siden har til dit nye medlemsskab (aka: Dette forventer vi du læser, her kan du kontakte os m.m.)
Reglerne, eller samme forum som reglerne, indeholder tit nogle regler og/eller guide til hvordan du opretter en profil. Tit med forslag og ideer til at starte op på. Hvis du er på bar bund, eller det er første gang du spiller, er det en god ide at tjekke det. Hjemmesiderne gør det forskelligt: På nogle hjemmesider opretter du din profil under "profil", altså skriver alt ind på din bruger-profil omkring din karakter. Andre steder er din bruger blot dig personligt - og dine karakterer oprettes som indlæg i et forum.
Bemærk også at de fleste hjemmesider IKKE tolererer gude-karakterer eller for stærke karakterer: Det kan ganske enkelt ødelægge spillet, både for andre og en selv. Så inden du opretter en Gud og giver den evnen til at ødelægge hele verden, er det en god ide du tjekker reglerne - og eventuelt liiiiige hiver fat i en administrator (bemærk: Visse hjemmesider har fordelt deres arbejde. Nogle steder skal du have fat i en specifik administrator, mens du andre steder bare kan skrive til hvem du vil), der kan hjælpe dig med at tilpasse din karakter, evner/magier og styrker.
En, to, mange!Nogle brugere, når de først kommer i gang, kan slet ikke stoppe igen. Hvor nogen folk kun har en profil, er der andre der har 20. På mange hjemmesider er det op til en selv hvor mange man vil have, og hvor mange hvis spil man kan holde aktivt. Nogle hjemmesider begrænser det, f.eks. til kun 8 karakterer på en gang. Ganske enkelt for at sikre man netop kan overskue sine forskellige karakterer og deres spil. (Og for at undgå administrators bruger dagevis på at godkende karakterer, der aldrig kommer i spil eller bliver lavet om dagen efter...)
For at imødekomme dette, er der visse hjemmesider der har en "hvem-er-hvem" liste, der fortæller hvem der er...Ja, hvem. Ydermere er hjemmesiderne igen forskellige: Hvor hjemmesider på danskforum vil have du opretter en helt ny bruger til hver ny karakter (det giver mange ligegyldige emails...), er andre sider, som proboard, meget nemmere til at styre flere karakterer. Der kan du oprette nye karakterer på samme bruger og blot skifte mellem dem efter behov. Se følgende billeder for reference. Det øverste er fra proboard, fra en hjemmeside jeg spiller på, (og derfor et udvalg af mine karakterer, jeg kan vælge imellem, UDEN at skifte bruger)Det bagefter er fra danskforum. Her skal man logge ind på en ny bruger hver gang man vil skifte karakter.






Jeg beklager det ene billede er lidt weird i forhold til det andet: Jeg er ikke god til billederedigering. Og så samtidig få det til at stemme overens med de muligheder Wix giver mig...Tja...

Om ikke andet håber jeg dette har givet et lille indblik i hvad man skal holde øje med, når man opretter ny profil: Uanset om man er ny eller gammel. Går alt helt galt, eller er man helt forvirret, kan man altid skrive til en af sine administrators - eller moderators, hvis de har et par hjælpende hænder til den slags.

Har du gode råd til at få startet din profil godt ud? Eller sjove erfaringer med hvordan hjemmesider gør det?
Tak for denne uge. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar