Velkommen!

Velkommen til min blog, håber du vil nyde lidt hyggelig læsning, eller måske står der nogle ting som interessere dig.
Se dig omkring, måske er der ren faktisk noget interessant du kan bruge eller hvor du også vil fortælle om dine erfaringer?

tirsdag den 21. januar 2020

Lad os emne! Find din emnepartner!

Emne. Tråde. Plotte. Kært barn har mange navne, og der er sikkert også betegnelser jeg enten har glemt eller slet ikke kender.
Vi har fundet en hjemmeside, vi har oprettet en karakter og fundet et godt faceclaim. Et naturligt næste skridt ville være faktisk at komme i gang. I gang med at spille. Så hvordan foregår det egentlig?Bemærk at plot er et udtryk for en i forvejen aftalt historie, en rød tråd til jeres spil.

Find en makker:
Man kan ikke spille alene. Måske opdager du såkaldte "oneshots" hist og her - folk der opretter et enkelt, lidt længere, indlæg. Her fortæller de om noget mellemspil. Deres karakter der skal noget/gennemgår noget alene. Men det er intet mere end mellemspil, og hele ens spil kan ikke bestå af det alene. Det er ofte en reaktion på et eller flere emner, som man har haft i forvejen.

Så til at starte med skal du finde nogen at spille med. Heldigvis er man ofte på en hjemmeside, hvor der som minimum er et par stykker aktive - og gerne flere!
De fleste hjemmesider har et bestemt område til det. "Emnesøgning", "trådesøgning", "Plotsøgning" - igen, kært barn har mange navne.
Her kan man finde andres søgninger (som man kan reagere på), eller oprette sin egen. Tjek altid om andre søger, og om det de søger efter passer med din egen interesse. Der er ingen grund til at starte sin egen søgning, hvis de første tre emner kommer af at man selv besvarer andres.
Er der ikke det, eller er de fleste søgninger forældet, så opret din egen. Lad dig ikke blive snydt: Selv om søgningerne er af ældre datoer, betyder det ikke nødvendigvis at siden er død. Der er flere måder at finde emnepartnere på.
Søgningen indeholder typisk en kort introduktion til ens karakter/evt. en selv, hvad man søger efter og evt. krav til ens partnere. Søger man efter alt, skriver man det - og gerne med nogle overordnede ideer der kan give folk noget at reagere på!
Søger man efter noget bestemt, så sørg for at fortæl det.
Et god råd er ikke at have for mange krav: Til tider har folk krav til ens skrivning, hvilket kan være en svær ting at læse, hvis man ikke føler sig helt på det niveau der søges efter. Det kan give lidt en "øv" følelse, som man automatisk er sorteret fra, eller ikke tør skrive til vedkommende, fordi man tvivler på om man nu også er god nok.
Mange kræver også man finder på plots til sine emner: Vær ikke bange. Er din emnepartner en god en, er det et samarbejde. I skal begge prøve at komme med nogle ideer og diskutere hvorfor/hvorfor ikke de virker til jeres karakterer. Er det helt umuligt, er jeres karakterer måske ikke typerne (eller i et punkt i deres liv), hvor det virker realistisk I kan mødes endnu. Men lad være med at læne jer tilbage og forvent andre finder på alle ideerne alene: Det kan virke tungt eller demotiverende for nogen.
"Jeg laver alt arbejdet alene og han/hun giver mig aldrig noget at spille på" kan da være en af reaktionerne, omend de sjældent bliver sagt højt. I værste fald "glemmer" personen at besvare emnet i længere tid, fordi der ikke er nok modspil. Så prøv at kaste bolde tilbage så godt du kan - og er du fuldstændig ny eller fuldstændig på bar bund, så vær ærlig omkring det. Det kan undgå lidt triste situationer med glemte emner og opfattelsen af man er en ærgerlig emnepartner.

Nogle gange fungerer emnerne bare ikke. Så er det også helt okay at skrive til vedkommende og aftale en afslutning. Tit er det en gensidig følelse. Andre gange er det fordi vedkommende generelt har for travlt til sine spil, uanset hvor fedt plottet er.

Flere måder:
Det, vi lige gennemgik, er tråde beregnet til søgninger. Men der er langt flere måder at finde emnepartnere og mere spil på. Lad mig kort opridse nogle af de mest almindelige:
- Trådesøgning.
- PMs (private beskeder)- I chatten

I chatten kan det være man får en ide til et plot, eller man møder en man gerne vil spille med. Men selv om I bliver enige om noget, så prøv at tage resten i PMs - ellers kan chatten hurtigt fyldes af en samtale som kun I to kan deltage i.
Omvendt, kan det samtidig være en god ide blot at gribe fat i folk igennem PMs. Der er større risiko for et afslag eller et "måske senere", men det er også muligheder for ja. Det er ikke sjældent folk ganske enkelt aldrig tjekker søge-trådene, enten fordi de ikke har tid eller fordi de normalt har emnepartnere nok. Så opsøg dem gerne andre steder, men uden at spamme dem til.

Det var lidt om hvordan man søger emner, og måske en anelse om de førstehåndsindtryk man kan give derigennem. Der er langt mere at sige om vores ædle kunst, men alt har sin begyndelse! :)

Hvad er dine gode råd til at finde emnepartnere? Eller gør I tingene anderledes på Jeres sider?
Dagens billede: Er mit, wuhu! Et eksempel på en emnesøgning. Bemærk: Det er et eksempel. Der er mange ting at skrive, mange måder at sætte det op. Tak for denne uge! :)

Da billedet godt kan virke lidt lille, tilføjer jeg det også her: (alderen er indstillet til at være vores egen, ikke karakterens...Bare...Hvis nogen nu tænkte over det :) )









Ingen kommentarer:

Send en kommentar