Velkommen!

Velkommen til min blog, håber du vil nyde lidt hyggelig læsning, eller måske står der nogle ting som interessere dig.
Se dig omkring, måske er der ren faktisk noget interessant du kan bruge eller hvor du også vil fortælle om dine erfaringer?

fredag den 24. januar 2020

Meet-ups: God ide?

Hej alle! Velkommen til endnu en uge af mine skriverier om...Skriverier?
I dag vil jeg skrive om en helt anden side af online tekstbaseret rollespil: Fysiske møder med folk!

Fra et medie til et andet
Derhjemme sidder vi alle bag vores skærme og skriver med hinanden. Vi lærer at tolke hinanden i chatten og i vores emner. Vi chatter måske også privat og bliver helt gode venner, på trods af man aldrig har mødt hinanden i virkeligheden.
Men før eller siden vil nogen foreslå man mødes. Man er nysgerrig. Hvis man allerede føler sig gode venner, hvorfor så ikke mødes fysisk og lære hinanden endnu bedre at kende? Mennesker er flokdyr (de fleste, om ikke andet) og de fleste søger folk, som de har noget til fælles med. At mødes omkring en hobby virker som en god ide!

For dem der har lyst, i hvert fald. Jeg har mødt folk der fuldkommen nægtede at offentliggøre så meget som et fornavn om dem selv - og det er helt ok! Vi har netop muligheden for at præsentere os selv på en anonym måde, findes fælles grund at stå på...Og måske åbne mere op senere, hvis man føler sig tryg og godt tilpas med det. Men det er på ingen måde et krav! Og lige så mange, som møder hinanden fysisk - lige så mange gør ikke! :)

Så hvad er godt og dårligt ved at gå fra et medie - computeren - til et andet, det fysiske møde?

Meet-ups: De gode sider!
Meet-ups, eller blot "møder", kan være meget positive. For det første er det som regel kun dem, som kan og vil være med, der faktisk tager af sted. Ofte kender man noget til hinanden i forvejen. Man har måske chattet og emnet i årevis, måske har man allerede delt en privat måde at kommunikere på eller hinandens facebook. Man har en rimelig god ide om hvem man møder, men samtidig uden man har mødt dem. Måske mødes man med en, som man allerede har mødt privat, og tager af sted sammen for ekstra sikkerhed.

Meet-ups giver ansigter på folk. Man kan nu se hvem de er, helt fysisk. Man kan se deres ansigter, når de snakker. Måske ligner de præcis det man forestillede sig...Måske overrasker de en!
Ofte minder deres personligheder jo fuldstændig om det, som man allerede kendte fra hjemmesiden, hvis de har været trygge nok til at åbne op for dem selv.
Meet-ups giver også en muligheden for at snakke mere personligt om vores fælles hobby. Diskutere karakterer, plots, erfaringer og meget andet. Men man har også muligheden for at lave noget helt andet sammen. Ofte vil man forhåbentlig lære folk lidt bedre at kende. Give yderligere grobund for gode venskaber og fællesskab. Man kan virkelig have det sjovt sammen!
Der er også den fordel at man mødes i en stor gruppe: Det kan være skræmmende at rejse halvvejs igennem DK, for at mødes med en enkelt (halv-fremmed) person. Vi er jo fra internettet: Der findes skumle typer rundt omkring!

Meet-ups: Bagsiden
Men der er også et par bagsider....For det første skal man være enige om hvad man møder op til. Jeg er f.eks. SLET ikke fest-typen. De første par gange jeg skulle mødes med folk (det blev altid i Jylland, fordi flertallet kom derfra, så jeg skulle tilmed rejse langt!), blev jeg hver gang lovet at "det bliver ikke en fest. Vi hygge-drikker lidt, spiller nogle spil!"
Og det LØD hyggeligt. Men det var også komplet løgn. Knap var jeg gået ind af døren, før højtalerne fik fuld udblæsning og alle flaskerne fundet frem. For en, der ikke gider feste på den måde, var det en noget trist måde at møde folk på....Og det fik mig seriøst til at overveje ikke at tage af sted igen. Eller blot mødes privat med de få, som jeg hellere ville møde, i forhold til resten.

Hjemmesider har ofte åbne invitationer: Alle, der ønsker at komme, kan komme. Det betyder også dem, man måske ikke er så gode venner med. I værste tilfælde risikerer man at mødes op med en af hjemmesidens kliker, så man ender med at sidde alene ovre i hjørnet...Igen heller ikke en rar måde at møde folk på. Det kommer lidt an på hvilket fællesskab der allerede er på hjemmesiden, tror jeg. Nogensinde følt dig lidt udenfor på hjemmesiden? Formentlig vil du også gøre det til meet-up. Er hjemmesiden åben, venlig og fuld af et godt og varmt fællesskab? I så fald vil folk ofte være lige så åbne og venlige i virkeligheden. Fællesskaber er forskellige, trods alt, og ofte formet af de mennesker der er en del af det. Når det er sagt, er der ofte nogen der er "leder" i en gruppe, især hvis det en klike-agtig gruppe. I så fald er det ofte "lederen" der styrer showet...Hvilket både kan være godt og skidt.
Så overvej altid hvad der inviteres til - og hvem der inviterer. Husk også at det er helt okay hellere at ville mødes med nogle enkelte personer, end alle fra hele hjemmesiden. Fysiske møder kan virke grænseoverskridende - så sørg for DU er tryg ved dem! :)

Tilbage til de gode meet-ups...
Som sagt.
Sidste meet-up jeg var med til, var uden de kliker der gerne ville feste natten lang. Faktisk har UW undergået et par skift i dens fællesskab. Vi har mistet folk - nogen vil måske argumentere med vi har mistet en lidt mere giftig klike, der ikke gjorde alt til lyserøde enhjørninger på UW. I dag har vi et super sundt og dejligt fællesskab. Og det kan også mærkes i meet-up: De færreste af os er rigtige fest-mennesker. Og hvis de er, gør det ikke noget vi mødes og bare hygger. Vi havde ingen planer. Vi mødtes, en hyggelig lille gruppe der allerede følte sig godt tilpas med hinanden på hjemmesiden. Og så snakkede vi bare. Og spillede nogle spil, bla. nogle hvor man kunne tage udgangspunkt i vores karakterer. Der var ingen alkohol, ingen var udenfor. Selvfølgelig kunne samtalerne godt køre hen over bordet, så stille folk (som mig selv) måske blev nødt til at vente lidt, før man kunne få lov at sige noget igen...Men det er jeg indforstået med. Det kommer sig af at jeg netop bare er stille: Og resten af dagen fik jeg skam masser af gode samtaler! Både med hele gruppen og med individuelle personer.
Vi planlægger allerede at mødes igen. Og vil formentlig gøre det igen og igen! Hvor andre, der ikke nåede med sidste gang, selvfølgelig også er lige så velkommen. :)

Om meet-ups er en god eller dårlig ting, er op til de forskellige hjemmesider at beslutte. Og ikke mindst deres brugere. Det er IKKE den primære funktion for vores hjemmesider: Møderne er udelukkende en hyggelig side-beskæftigelse. Lige så snart vi logger på hjemmesiden igen, emner vi videre og chatter videre som vi altid har gjort.
Det er heller ikke en faktor for popularitet: Nogle folk kan gode lidt at gå rundt, som små påfugle, og påpege de har mødt "den og den og den person". Nå men...Tillykke? Jeg har mødt nogle andre...Eller måske planlægger jeg selv at mødes med de samme personer. Måske er det bare mig, der aldrig har forstået populariteten, eller vigtigheden, at være den der møder folk enten først eller flest gange. Det er fjollet at lytte til! :)
Måske går man slet ikke op i at møde folk? Som tidligere nævnt er det jo på ingen måde et krav, men mere et tilbud.

Gode råd for et meet-up:

- Mød ikke folk, bare for at møde dem. Mød dem, fordi du gerne vil møde dem!
- Hold øje med præcis HVAD der inviteres til og HVEM der inviteres/der tager med. Det er aldrig sjovt at sidde tilbage som en af de sidste, der ikke tager med. Men det er alligevel bedre, end at du deltager i noget du ikke gider. Eller er sammen med folk, du generelt ikke bryder dig om/er tryg ved.
- Planlægger dine admins aldrig noget? Spørg dem om du selv må. Er svaret ja, så lav dit eget meet-up!
- Er der kun 2-3 personer du faktisk gider møde? Intet problem! Lav dit eget lille private meet-up og inviter kun dem, som du faktisk ønsker at møde. Igen, så længe du er tryg ved det. Det er helt normalt, men lad være med at køre i det på hjemmesiden. Folk behøver ikke vide de var "valgt fra" eller føle sig overset på andre måder. Ikke at det skal forties, men alt med måde: At nævne man hænger ud i chatten er fint. Men at skrive en stor post, hvor man gør meget ud af det og bemærker at kun få folk er inviteret, er alt andet end god stil! Hold private små meet-ups til det private.

For arrangøren:

- Folk er ofte spredt ud over hele DK. For at få flere til at deltage, er det en god ide hvis folk kan overnatte et sted.
- Overvej en leg eller en aktivitet. Nogle folk er skabt til samtaler: Andre kan slet ikke få et ord ud! Bryd isen med noget fælles, der får alle til at deltage så vidt muligt. Tit har deltagerne også selv ideer, så vær ikke ked af at spørge dem!- Aldersforskelle. Nogle hjemmesider har unge teenagers, som måske skal have en forælder ind over planlægningen. Andre sider består af voksne, der sagtens selv kan vælge hvad de vil. Vis hensyn til din målgruppe.
- Svært ved at vælge en dato? Lav en afstemning! Det er en god, nem og hurtig måde at se hvilken dag/dage flest folk kan deltage på.
- Hold det simpelt. Medmindre I planlægger et eller andet stort event, så hold det simpelt: Hvis din målgruppe er modne folk, der kan klare sig selv, kan de ofte også selv sørge for mad, transport osv. Ingen grund til at gøre det til et planlægnings-helvede over hvor, hvem, hvad og hvorfor. Medmindre nogen frivilligt vælger at lave mad til hele banden - luksus!
- Økonomi er en stor faktor. Jo mere gratis og simpelt tingene er, jo bedre kan folk overskue om de har råd til turen. Husk, nogle folk kommer langvejs fra: De hverken kan eller vil betale for overnatninger, mad og meget andet. Hvis du har holdt planlægningen simpel, så folk selv styrer det hele (og lokalet er gratis for jer), er der ofte færre problemer. Kan et beløb ikke undgås, så holdt det så lavt som muligt og gør betalingen så nem som muligt: Med mobilepay i dag er alt forenklet. Sørg for kun én er ansvarlig for økonomien, og som er den person folk kan sende til. Så mister I ikke overblikket!

Har du nogensinde været til meet-ups? Og i så fald, var det godt eller skidt? (det er selvsagt der ikke må nævnes navne på hverken personer eller hjemmesider)Er der nogle gode eller dårlige sider ved det, som jeg ikke har nævnt?Eller måske har du helt fravalgt det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar